Seija Honkanen

Kuvataiteilija, ammatillinen opettaja, mindfulness-ohjaaja

Etsitkö yksilöllistä taideteosta, ohjaajaa taidekurssille tai -työpajaan, mindfulness- tuokion, -kurssin tai retriitin vetäjää?

Teen taidetta monipuolisesti eri tekniikoin: piirustus, akvarelli, sekatekniikat, tussi-, akryyli- ja öljyvärimaalaukset. Maalaan mielelläni ihmiseen ja kasveihin liittyviä aiheita, joissa käsittelen ihmisen elämää, läsnä olevaa hetkeä, tunteita, mieltä ja potentiaalia. Erityisesti minua kiinnostaa ihmisen sisäinen maailma, kokemukset, tunteet ja tunteiden taakse pääseminen, ns. hiljainen tila, joka tasapainottaa, puhdistaa, elävöittää ja saa jokaisen hetken tuntumaan tuoreelta. Otan vastaan myös tilaustöitä piirroksin ja maalauksin: muotokuvat ja asiakkaan omat aiheet.

 

Seija Honkanen

Opettaja

Olen pitkään toiminut kuvataideopettajana lasten ja nuorten parissa ja opetan eri kuvataidekouluissa. Lisäksi tarjoan kuvataiteen lyhytkursseja ja työpajoja eri teemoin ja tekniikoin, mindfulness- ja meditaatio-ohjausta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat mindfulness:ia ja kuvataidetta yhdistävät kurssit ja retriitit, joissa lähtökohtana on jokaisesta löytyvä luovuus, intuitio, sisäinen taiteilijuus ja vapaa ilmaisu ilman suorituspaineita. Tarjoan taiteellani ja työpajoillani mahdollisuuden syvään, voimalliseen hengenvetoon, kokemusten jakamiseen ja kohtaamiseen.

Mindfulness

Mindfulness:iin ja meditaatioon tutustuin v. 2007 päivittäessäni taideopintojani Turun AMK:ssa. Tein sekä kirjallisen että taiteellisen lopputyöni hiljaisuudesta, jota lähestyin meditaation näkökulmasta. Tutkimukseni johti omakohtaiselle harjoittamisen ja itsetutkiskelun polulle, joka jatkuu yhä. V. 2014 opiskelin Alastaron Dharmakeskuksen järjestämät Meditaatio-ohjaajaopinnot ja 2015 Turun Kesäyliopistossa Mindfulness-ohjaajaopinnot. Lisäksi kirjoitan Naiseuden voima sivustolla Rakkauden polku ja sen oivaltaminen nimistä blogia, joka käsittelee ihmisyyttä, elämää ja mielen harjoittamista.