Kasvun voima 26.3.–29.4.2018

26 maalis

Kulttuuriteon näyttely Ruissalon kasvititieteellisessä puutarhassa

Kasvun voima 26.3. - 29.4.2018
Julisteen toteutus: Kati Kalkamo

Teokset ovat esillä seminaaritilassa ja kasvihuoneiden kätköissä.
Kasvihuoneet ja kahvio ovat avoinna ma–su klo 10–17.
Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha: Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku

Tervetuloa!

 

NÄYTTELYSARJA KULTTUURITEKOJA 20 V – KASVUN VOIMA

Taiteessa ja taiteen prosessissa elämä näyttäytyy kuin pienoiskoossa kutsuen läsnäoloon, kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Salattu, ehkä piilossa ollut tunne, epäkohta, kauneus, rumuus tai epäoikeudenmukaisuus nousevat näkyväksi. Se kiehtoo, vetää puoleensa, ihastuttaa, suututtaa, herättää tunteita, mutta jättää joskus myös kylmäksi.

Kasvun voima piilee kyvyssä kohdata elämä sellaisena kuin se on: iloineen, suruineen ja kipuineen. Kasvu ja kehitys ovat elämälle avautumista, uskallusta antaa virran kuljettaa, luottamusta, suunnan pitämistä ja viisautta tehdä parhaansa vaikeissakin tilanteissa.

Kasvun voima on myös yhteistyöstä ja osallisuudesta kumpuavaa kehittymistä uusiin ulottuvuuksiin. Yhteistyö herättää uinuvia voimavaroja ja luo uutta. Osuuskunta Kulttuuriteko tarjoaa hyvän kasvupohjan jäsenilleen.

Kulttuuritekoja 20 v -juhlavuoden näyttelysarjan ensimmäinen näyttely Kasvun voima juhlistaa ja tuo esille osuuskunnan taiteellista toimintaa Turun Kasvitieteellisen puutarhan inspiroivassa ympäristössä. Näyttelyssä ovat mukana Seija Honkanen, Pipa Hytinkoski, Kati Kalkamo, Helena Lappalainen, Kaisa Salokannel ja Jaana Uusitalo omilla teoksillaan.