Mika Hartikainen

1 syys

Omaa erityisosaamista tapahtumatuotantoon liittyvä kokonaisuuksien hallinta, luova ajattelu, vapaaehtoistoiminnan johtaminen ja yhteisöllinen opettaminen.

Klubigallerian perustaja, näyttelyvastaava ja tuottaja vuosina 2002 – 2009. Tuottanut ja kuratoinut n. 50 näyttelyä, jotka saivat osakseen runsaasti medianäkyvyyttä. Toiminut satunnaisesti Humakissa Turun yksikössä sijaisena, ja pitänyt rumpujen soiton perusopetusta 1998 – 2008.

Harrastaa tanssimista ja erityisesti katutansseja, lukemista, teekulttuureja, luontoa, musiikin säveltämistä, valokuvausta, longboardilla rullaamista, luovaa liikkumista ja omien puuroreseptien kehittelyä kehittämäänsä luovaa puuronkeittoa “puurostelua”.

Tapahtumatuottajana toiminut mm. Naantalin ravintola Valborgin ohjelmavastaavana ja graafisena suunnittelijana sekä erilaisten klubitapahtumien tuottajana ja organisaattorina Lahdessa ja Turussa.

On taidevalokuvannut vuodesta 1999. Työstänyt neljä näyttelykokonaisuutta ja pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä. Omia valokuvia ollut esillä ”Rauhan Tiloja” –näyttelystä kesällä 2004 lähtien. Kuubassa 2008 sai alkunsa toinen näyttelykokonaisuus “Spirit of Cuba”, 2010 syntyi “Kaunis Pimeä” Helsingin Tapanilassa. Viimeisin näyttely vuodelta 2012 on “ < 3 Sydämiä & Sydämellisiä Ajatuksia < 3”. Vietti 10-vuotta valokuvataiteilijana juhlavuotta vuonna 2014.

Ohjannut Helsingin ja Espoon peruskouluissa nuorille luovan liikkumisen tapahtumatuotannon perusopetusta Nuoren Suomen ja ESLU:n Your Move –kampanjassa vuosina 2010 – 2012. Ylläpitänyt vuodesta 2013 alkaen perinteisiin ja urbaaneihin aasialaisiin teekulttuureihin ja teeseremonioihin keskittynyttä Tea Fountain –sivustoa. On yksi Global Tea Hut Finland toiminnan aloittaneista pioneereista ja perustajajäsenistä. Järjestää teeseremonioita ja tapahtumia Suomessa sekä ulkomailla.

Toiminut Maasto Recordsin perustajana, tuottajana ja säveltäjänä vuosina 2007-2009. Nykyään säveltää ja tuottaa musiikkia Fellow M ja PURO artisti-nimillä. Fellow M musiikki on keskittynyt multicultural beats ja reggae genreihin. PURO musiikki on teetä, meditaatiota, joogaa, tantraa ja rentoutumista varten. Toiminut vuosina 2013-2015 Kehittyvä koulu ry:n hallituksen jäsenenä vastaten yksityisen voittoa tavoittelemattoman Suomen ensimmäinen demokraattinen verkkopohjaisen peruskoulun Feeniks-koulun ekologisen, eettisen ja vastuullisen elämäntavan (EEV) kehittämisestä.

Valmistui Turun humanistisesta ammattikorkeakoulusta (Humak) kulttuurituottajaksi vuonna 2004 ja suorittanut 2012 jatkotutkintona “Kulttuuritapahtumien vapaaehtoistoiminnan johtamisen erikoistumisopintoja”. Suorittanut paritanssien, taidetanssin (nykytanssi) ja katutanssien (popping, locking, breakdance, hip hop) opintoja Keski-Uudenmaan Tanssiopistossa vuosina 2012-2015. Valmistui Humakista yhteisöpedagogiksi syksyllä 2016. Tämän myötä tuplatutkinto Humakista, yhteisöpedagogi & kulttuurituottaja AMK.

Vaihto-opiskellut ja työskennyt Hollannissa Groningenissa syksystä 2015 kevääseen 2016. Keskittänyt opintonsa Hollannissa Hanzen ammattikorkeakoulussa seuraaviin aiheisiin; positiivinen psykologia, monikulttuurinen kommunikaatio, ratkaisukeskeinen terapia, journalismi. Aloittanut pitämään kansainvälisiä luentoja Hollannissa ja Belgiassa kehittämästään aiheesta onnellisuusvastuu.

Yhteystiedot:

Puh. 040-5750 851
email: mikaolavi.hartikainen@gmail.com

Kotisivut:

http://www.mikahartikainen.com/

Facebook