Kaunis Seline on toteenkäynyt haave

18 tammi

Osuuskunta Kulttuuritekoon liittyi keväällä 2018 nainen, joka oli viimeinkin päättänyt toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa omasta vaatemallistosta.

– Silloisesta elämänmuutoksesta se kehittyi. Päätin, että nyt teen mitä olen halunnut tehdä, Sirke Etelävuori kertoo.

Aikaisemmin muun muassa parikymmentä vuotta ratsastusalan yrittäjänä Turun seudulla toiminut Sirke kuitenkin tiesi, ettei haaveen toteuttaminen suinkaan olisi helppoa. Siksi hän haki mukaan osuuskuntaan siinä vaiheessa, kun Kaunis Seline – You are beautiful – tuotteet olivat jo iduillaan.

Nimi kertoo malliston kantavasta ajatuksesta. Kaikki ihmiset ovat kauniita – riippumatta siitä, mitä kokoa edustaa, Sirke sanoo.

– Suunnittelen vaatteita enimmäkseen heille, jotka eivät löydä tuotteita tavallisten kauppojen valikoimista. Ne on mitoitettu hieman runsaammille muodoille, mutta ovat kuitenkin kauniita ja sensuelleja. Sellaisia en ole löytänyt kaupoista.

Mallistollaan Sirke Etelävuori haluaa vastustaa myös nopeasti vaihtuvien trendien edustamaa kertakäyttökulttuuria.

– Nämä eivät ole trendikamaa, eivätkä mene pois muodista.

Kaunis Seline -asut on suunniteltu monikäyttöisiksi ja osa niistä on myös yhdisteltävissä keskenään.

Puuvilla- tai bambumateriaalista valmistetut paidat voivat olla joko ihan pelkistettyjä tai silkkinauhoin tai pitsein koristeltuja. Ohuita babydoll-tyyppisiä sifonkiasuja voi puolestaan käyttää miten haluaa: ilta-asuna tai vaikka aamutakkina. Alle voi halutessaan pukea topin, ja asuihin on myös saatavilla vaihtopäällisiä, joilla voi nopeasti muuttaa asun ilmettä.

Kaunis Seline -vaatteet ovat ovat laadukkaasti tehtyjä suomalaisia tuotteita.

Sirke suunnittelee vaatteet ja hankkii itse niihin materiaalit, mikä on sekin aikaa vievää puuhaa. Vaatteet kaavoittaa vaatetusalan ammattilainen ja ne ompelee kaarinalainen ompelija.

– En osaa itse ommella, mutta olen kysynyt ompelijalta muun muassa, miten kangas käyttäytyy ja ottanut suunnittelussa muutenkin huomioon hänen ehdotuksiaan.

Kaunis Seline -malliston suunnittelussa lähtökohtana on Sirke itse. Koko 1 on hänen mitoilleen ja siitä eteenpäin tulevat koot 2 ja 3.

– Asut on mitoitettu minulle, sillä en voisi laittaa sellaisia tuotteita myyntiin, joita en voi itse käyttää, hän perustelee.

– Pyrin tuomaan esiin ihmisten hyvät puolet, ja kiinnitän erityistä huomiota vaatteen istuvuuteen. Paitoja saa esimerkiksi eri pituuksilla. Tilauksesta asiakas voi saada myös juuri itselleen räätälöidyn vaatteen. Nämä ovat aika yksilöllisiä boutique-vaatteita, sillä joitakin asuja saattaa olla vain yksi kappale, Sirke huomauttaa.

Kaunis Seline -tuotteita on toistaiseksi myyty vasta kotikutsuilla, mutta Sirke etsii koko ajan Turusta myös liikettä, johon asuja saisi näytteille ja myyntiin.

– Mallistoa on ollut esillä myös Kaarinan Yrittäjien tapahtumissa.

Suunnitteilla on myös nettisivusto ja -kauppa, jonka kautta tuotteita voisi markkinoida. Uutuuksia on tosin nytkin nähtävissä Facebook-sivulla www.facebook.com/KaunisSeline/.

Oman vaatemalliston kehittämisestä huolimatta Sirke ei ole luopunut rakkaista harrastuksistaankaan. Hän ratsastaa edelleen, mutta viihtyy nykyisin myös moottoripyörän selässä. Harrastuksiin kuuluu myös elokuva-avustajana toimiminen silloin tällöin.

– Saatan vilahtaa kuvissa myös Ratamo -tv-sarjassa, hän mainitsee.

Matkailu ja varsinkin Espanja ovat sydäntä lähellä.

– Espanjaan olen lähdössä tänäkin keväänä. Etsin sieltä virikkeitä myös Kaunis Seline -asuihin, Sirke Etelävuori hymyilee.

Sirke Etelävuori osuuskunnan sivulla

Sirke Etelävuoren haastattelu on ensimmäinen Kuukauden kulttuuritekolainen-sarjasta. Teksti: Anneli Perkiö