Jäseneksi

Osuuskunta Kulttuuriteko Turku tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden työskennellä joustavasti ja turvallisesti kulttuuri- ja luovien alojen usein epävarmassa toimintaympäristössä.

Kulttuuriteko on työosuuskunta, jolla on tällä hetkellä 21 jäsentä. Uusia jäseniä otamme jatkuvasti. Osuuskunnan jäsenet ovat kulttuurin, median ja muiden luovien alojen ammattilaisia, jotka työskentelevät osuuskunnan asiakkaille työsuhteessa osuuskuntaan. Kulttuuriteon asiakkaita voivat olla niin yksityishenkilöt, yritykset kuin yhteisötkin.

Osuuskunta hankkii asiakkaita yhteisen markkinointimateriaalin ja nettisivujen kautta sekä osallistumalla yhdessä verkostoitumis- ja markkinointitapahtumiin. Suuri osa asiakkaistamme tulee kuitenkin osuuskuntalaisten omien kontaktien ja verkostojen kautta.

Jäsenhakemus:

Kulttuuriteon viihtyisä toimisto

Kiinnostuitko? Hae jäsenyyttä kirjallisesti Osuuskunta Kulttuuriteon hallitukselta. Haastattelemme kaikki hakijat ennen jäseneksi hyväksymistä.

Osoite: Osuuskunta Kulttuuriteko, Kalevantie 25, 20520 TURKU

Valintakriteereitä:

Taiteilija taulun äärellä
  • hakijan tulee toimia luovilla aloilla
  • hakija ei saa kilpailla osuuskunnan muiden jäsenten kanssa
  • hakija sitoutuu noudattamaan osuuskunnan sääntöjä
  • hakija suorittaa jäseneksi tultuaan osuusmaksun

Infoa

Osuuskunnan maksut

Osuusmaksun suuruus on 252,28 euroa ja se tulee suorittaa osuuskunnan tilille kolmen kuukauden sisällä jäseneksi hyväksymisestä. Hallinnolliset kulunsa osuuskunta kattaa provision sekä jäseniltä perittävän kuukausiavustuksen turvin.

Työnteko osuuskunnassa

Osuuskunta Kulttuuriteko on perinteinen työosuuskunta, jonka jäsenet ovat työsuhteessa osuuskuntaan silloin, kun he tekevät töitä asiakastoimeksiannon mukaan. Sopimus tehdään osuuskunnan ja asiakkaan välille, ja osuuskunnan hallituksella on työnjohto- ja valvontaoikeus.

Kulttuuritekoja vuodesta 1998 alkaen

Kulttuurialan palveluja ja monipuolista osaamista tarjoava Osuuskunta Kulttuuriteko perustettiin vuonna 1998 tarpeeseen, joka ei ole kadonnut mihinkään. Projekti- ja pätkätyöt ovat olleet kulttuurialalla todellisuutta jo ennen kuin ne ovat yleistyneet muilla aloilla.

Osuuskunnan tärkein tavoite onkin auttaa kulttuurialan ammattilaisia työllistymään omalla työllään. Yhtä tärkeää Kulttuuriteon toiminnassa on myös yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys.

Kulttuuriteon vahvoiksi osaamisaloiksi ovat vuosien saatossa muodostuneet kulttuuri- ja taidealojen opetus ja konsultointi, historiantutkimus, tapahtumatuotanto, tekstiilimuotoilu, taidekäsityö, valokuvaus, kuvataiteet sekä media-alan osaaminen viestinnästä ja graafisesta suunnittelusta kirjankuvitukseen ja erityyppisten tekstien tuottamiseen. Toisaalta myös esimerkiksi työelämävalmennus, koulutus osuuskuntayrittämiseen tai luovien alojen yritysten alkuvaiheen sparraus kuuluvat palveluihimme.

Yli 20 vuoden aikana Osuuskunta Kulttuuriteko on synnyttänyt useita työryhmiä, joissa kulttuurin eri alojen ammattilaiset ovat yhdistäneet osaamisensa ja luoneet jotain uutta: nettigalleria Ama, kulttuurimedia Unikankare, kaupunkilehti Mobile, ruokajulkaisu Kaalinlehti tai paikallistelevisiossa esitetty JobTV-ohjelma olivat oman aikansa edelläkävijöitä. Viime vuosien aikana Kulttuuriteko on lisännyt palveluihinsa myös monipuoliset taiteen ja hyvinvoinnin rajapinnoilla järjestettävät koulutukset ja kurssit monenikäisille erityisryhmille.

Punapukuinen nainen istuu kannolla, taidekirja avoimena

Kysy lisää